MIKLAVŽEV POHOD

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto, 6. decembra 2014, vabi na MIKLAVŽEV POHOD.

·  Odhod: v soboto, 6. decembra, ob 13. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
·  Prevoz: organiziran.
·  Čas hoje (okvirno): 3 ure.
·  Zahtevnost poti: lahka pot, težavnost odvisna od trenutnih zimskih razmer.
·   Oprema: vremenu in razmeram primerna osebna planinska oprema (topla oblačila, kapa, rokavice ...), naglavna svetilka, pohodne palice, plačana planinska članarina za tekoče leto, dobra volja :) in varen korak.
·  Prijave z akontacijo: v torek, 2. decembra, ob 18. uri, v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici.
Akontacija: 20 EUR, vključuje prevoz in startnino na pohodu (prejmete topel obrok in čaj)

·  Opis in načrt poti: Pridružili se bomo Miklavževemu pohodu PD Boč Kostrivnica, ki ga organizirajo že vrsto let in vedno pripravijo zanimiv dogodek. Pohod se prične v Kostrivnici (ob 16. uri), povzpnemo se (1,5 h do 2 h) na Boč, kjer bo v cerkvici sv. Miklavža/ Nikolaja maša (udeležba po želji), po maši sledi povratek do koče Velikonočnica v Dreveniku. Tam dobimo topel obrok in obiskal nas bo Miklavž; sledi druženje. Od tu nas čaka še sestop (pol ure hoje) nazaj v Kostrivnico do našega avtobusa.

·  Žigi Slovenske planinske poti: V Dnevnik SPP dobite žig Razširjene Slovenske planinske poti: Boč (979 m).
·  Vodja: Marjana Rozman (informacije: 041 847 365).