Krnsko pogorje - Prestavljeno

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto in nedeljo, 23. in 24. avgusta 2014 - prestavili na naslednji vikend, soboto in nedeljo, 30. in 31. Avgusta 2014, vabi v čudovito Krnsko pogorje - na Krn (2244 m), Batognico (2164 m), Krnska jezera in Veliko Babo (2016 m).

·  Odhod: v soboto, 23. avgusta, ob 3.30 z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
·  Prevoz: organiziran.
·  Čas hoje (okvirno): 1. dan: 10 ur, 2. dan: 6 ur.
·  Zahtevnost poti: LAHKA pot, kondicijsko zahteven pohod.
·  Načrt poti: Dom dr. Klementa Juga v Lepeni (700 m)-Planinski dom pri Krnskih jezerih (1385 m)-Batognica (2164m)-Krn (2244 m)-Planinski dom pri Krnskih jezerih (1385 m, spanje)-Velika Baba (2016 m)-Lepena.
·  Oprema: vremenu in razmeram primerna osebna planinska oprema, pohodne palice, plačana planinska članarina za tekoče leto, hrana, pijača in varen korak. Okrepčali pa se bomo lahko tudi v Planinskem domu pri Krnskih jezerih (1385 m), ki letos praznuje svojo 30-letnico in kjer bomo tudi prespali, ter v Gomiščkovem zavetišču na Krnu (2182 m) na naši poti in na koncu sestopa v Domu dr. Klementa Juga v Lepeni (700 m).
·  Točki Slovenske planinske poti (transverzale): Planinski dom pri Krnskih jezerih (1385 m) in Gomiščkovo zavetišče na Krnu (2182 m).
·  Prijave z akontacijo: v torek, 19. avgusta, ob 19. uri, v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici. Akontacija: 40 EUR.
·  Vodja pohoda: Marjan Intihar, vodnik PZS (informacije: 031 560 664).

Planinsko članarino za leto 2014 lahko vplačate vsak torek ob 19. uri v prostorih PD Ribnica, Škrabčev trg 5, Ribnica.

Lepo povabljeni v čudoviti svet Krna z okolico!