SREČANJE S TRŽAČANI

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto, 24. maja 2014, vabi na tradicionalno SREČANJE S TRŽAČANI - tokrat v  KOČEVSKI ROG in BAZO 20:
·  Odhod: v soboto, 24. maja, ob 9. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
·  Prevoz: organiziran.
·  Čas hoje (okvirno): ca. 3 ure.
·  Zahtevnost poti: lahka pot.
·  Oprema: vremenu in razmeram primerna osebna planinska oprema, pohodne palice, plačana planinska članarina za tekoče leto in varen korak.
·  Prijave z akontacijo: v torek, 20. maja, ob 19. uri, v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici. Akontacija: 8 EUR.
·  Vodja: Marjana Rozman (informacije: 041 847 365).

Planinsko članarino za leto 2014 lahko vplačate vsak torek ob 19. uri v prostorih PD Ribnica, Škrabčev trg 5, Ribnica.

Srečno in varen korak!
PD Ribnica!

·  Opis: Ogledali si bomo Kočevski Rog in se povzpeli tudi na vrh Kočevskega Roga. Kočevski Rog obsega več kot petsto kvadratnih kilometrov razgibanega, večinoma z gozdom poraslega kraškega sveta. Danes je eden redkih otokov še kvalitetno ohranjene narave v Sloveniji in Srednji Evropi. Po izselitvi Kočevskih Nemcev pozimi 1942, zlasti pa po kapitulaciji Italije jeseni 1943 je postal središče dejavnosti slovenskega narodnoosvobodilnega gibanja ... Več o Rogu in Bazi 20 tukaj.

Od leta 1952 je Baza 20 zaščitena kot kulturni spomenik, saj je bila edino tovrstno oporišče v Evropi med drugo svetovno vojno. Večina objektov je prenovljena, v posameznih so manjše muzejske prezentacije. Širši video prikaza dogajanja med vojno je v Lukovem domu, ob parkirišču, pred stezo, ki vodi do Baze, ki je zanimiva izletniška točka.