ŠKOCJANSKE JAME IN NA VREMŠČICO (1027 m)

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto, 19. oktobra 2013, vabi v ŠKOCJANSKE JAME (UNESCO-va svetovna dediščina!) in na VREMŠČICO (1027 m)

· Odhod: v soboto, 19. oktobra, ob 7.00 z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici).
· Prevoz: organiziran.
· Načrt izleta/pohoda: opis: Najprej se bomo podali v Park Škocjanske jame. Škocjanske jame so bile zaradi svojega izjemnega pomena za svetovno naravno dediščino leta 1986 vpisane v seznam pri Unescu. S tem je mednarodna strokovna javnost priznala izjemen pomen jam, kot enega izmed biserov na planetu Zemlji. Tam bomo okoli 9.30, da potem vstopimo v jame/park in si ogledamo ta biser, ogled bo trajal pribl. 2 uri. Nato se bomo zapeljali naprej do izhodišča za Vremščico - Gornje Ležeče (502 m), si oprtali nahrbtnike in se povzpeli na tega tisočaka.
Vremščica je pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo. Najvišji vrh pogorja je Velika Vremščica. Razgled z vrha sega od Dolomitov, Julijskih Alp, prek Nanosa do Kamniško Savinjskih Alp ter prek Javornikov, Snežnika in Slavnika do Jadranskega morja.
· Čas ogleda in pohoda (okvirno): ogled: 2 h; pohod: 2 vzpona + 2 sestopa.
· Oprema: planinska obutev in oprema, primerna vremenu in razmeram, planinske palice (po želi), planinska izkaznica, dobra volja in varen korak!
· Prijave z akontacijo: v torek, 15. oktobra, ob 19. uri, v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici. Akontacija: 10 EUR + vstopnina (odrasli 15 EUR, upokojenci in študenti (do 26 leta) 11 EUR).

Planinsko članarino za leto 2013 lahko vplačate vsak torek ob 19. uri v prostorih PD Ribnica, Škrabčev trg 5, Ribnica.

Lepo povabljeni!

Srečno in varen korak!
PD Ribnica