Nanos, 12. 2. 2022

Planinsko društvo Ribnica vas po premoru zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa vabi v soboto, 12. februarja 2022, na

NANOS (1240 m)

·  Odhod: sobota, 12. 2. 2022, ob 6. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
·  Prevoz: organiziran.
·  Čas hoje: (okvirno) 5-6 ur.
·  Izhodišče: Razdrto (575 m).
·  Višinska razlika: 665 m.
·  Zahtevnost poti: zimska tura, težavnost odvisna od razmer
·  Načrt poti: Razdrto (575 m)-cerkev sv. Hieronima (930 m)-Vojkova koča na Nanosu (1240 m)-sestop po isti poti.
·  Oprema: potrebna je vremenu in razmeram primerna planinska oprema za zimske razmere (topla oblačila, kapa, rokavice, dobra planinska obutev …), gamaše, verigice, planinske palice, osebni dokument, zdravstvena izkaznica in veljavna planinska izkaznica (plačana članarina za leto 2022).
·  Prijave z akontacijo: v torek, 8. 2. 2022 ob 18. uri, v pisarni PD Ribnica (Škrabčev trg 5, Ribnica)
·  Akontacija: 20 EUR.
·  Vodja pohoda: Roman Petelin, vodnik PZS, informacije: 041 325 664.

Pomembno:
- Glede na trenutne epidemiološke razmere in potrebna upoštevanja ukrepov za zajezitev koronavirusa vse udeležence pohoda opozarjamo, da morajo za udeležbo na pohodu in za vstop v planinsko kočo izpolnjevati PCT pogoj. Le-tega se bo pred pohodom preverjalo na ustrezen način (podobno kot na vhodih v trgovine).
· Vsi udeleženci so med pohodom in v koči dolžni upoštevati veljavne ukrepe NIJZ (uporaba zaščitne maske, medsebojna razdalja ...). Še posebej prosimo, da se pohoda udeležijo samo zdravi udeleženci.
· PD Ribnica si - ob upoštevanju izjemnega porasta števila okuženih z virusom SARS-CoV-2 v zadnjem obdobju in v kolikor bodo zaostrene epidemiološke razmere ob koncu tedna še slabše - pridružuje pravico do odpovedi pohoda s ciljem odgovornega ravnanja do udeležencev. Vsi prejemniki naših e-obvestil boste o odpovedi obveščeni.

Lepo povabljeni!

Srečno in varen korak,
PD Ribnica