Neokrnjena narava reke Kolpe - izlet za dežurne, markaciste in ostale člane PD, 25. 5. 2019

Planinsko društvo Ribnica vas vsoboto, 25. maja 2019, vabi na

IZLET za dežurne v naši koči, za markaciste in ostale člane PD - v neokrnjeno naravo reke KOLPE:
- izvir reke Kolpe (Hrvaška),
- sotočje reke Čabranke in Kolpe.

·  Odhodv soboto, 25. maja, ob 7. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici
·  Prevoz: organiziran.
·  Prijave z akontacijo:v torek pred pohodom21. maja, ob 19. uri v pisarni PD Ribnica(Škrabčev trg 5, Ribnica)
  · Akontacija za dežurne v Planinski koči pri Sv. Ani na Mali gori in markaciste: 10 EUR, ki bo na dan izvedbe ob udeležbi povrnjena.
  · Akontacija za člane PD, ki ne dežurajo v Planinski koči pri Sv. Ani na Mali gori (ne-dežurni člani se izleta udeležijo lahko le v primeru, če bodo še prosta mesta)30 EUR, vsebuje prevoz, vstopnino v narodni park Risnjak in kosilo.
·  Potek
Organizirano se bomo odpeljali v kraj Osilnica, kjer se bomo ustavili na jutranji kavici. Po krajšem postanku se bomo odpeljali na mejni prehod, na katerem bomo vstopili v Republiko Hrvaško - za prestop meje je obvezna osebna izkaznica ali potni list. Po vstopu na Hrvaško se bomo odpeljali na izhodišče naravoslovne poti do izvira reke Kolpe v narodnem parku Risnjak. Sledilo bo kosilo v priznani gostilni “Hotel Kovač" v Osilnici. Po kosilu (po želji) se bomo sprehodili do sotočja reke Čabranke in Kolpe.

·  Čas hoje (okvirno): 3 do 4 ure.
·  Višinska razlika: minimalna višinska razlika, primerna za povprečnega pohodnika.
·  Zahtevnost poti: lahka pot.

·  Oprema: vremenu in razmeram primerna osebna planinska oprema, pohodne palice, osebni dokument ali potni list, zdravstvena izkaznica, plačana planinska članarina za leto 2019, dobra volja in varen korak.
·  Hrana in pijača med izletom: iz nahrbtnika. Za morebitno željo po dodatni hrani in pijači poskrbi vsak sam.
·  Zaključek: izlet in druženje bomo zaključili s kosilom v priznani gostilni "Hotel Kovač" v Osilnici
 ·  Vodja izleta in informacije: Marjana Rozman, 041 847 365.