Pot Leva in Špik Hude police (2.420 m), 11. 8. 2018

Planinsko društvo Ribnica vas v sodelovanju s PD Kočevje soboto, 11. avgusta, v nedeljo, 16. septembra 2018vabi na 12. skupni pohodna
ŠPIK HUDE POLICE (2.420 m) v Italiji,
A skupina: po zelo zahtevni Poti Leva,
B skupina: po lahki poti.
· Odhod: v soboto, 11. avgusta, v nedeljo, 16. septembra ob 4.00 z glavne avtobusne postaje v Kočevju, ob 4.20 z glavne avtobusne postavje pri cerkvi v Ribnici.
· Povratek: isti dan pozno zvečer.
· Prevoz: organiziran.
· Izhodišče za obe skupini: Planina Pecol (1.510 m).
· Čas hoje (okvirno, večji počitki niso všteti): A skupina: 7 ur. skupina: 5 ur.
· Zahtevnost potiA skupina: zelo zahtevna pot, primerna le za izkušene planince z odlično kondicijo, brez vrtoglavice in strahu pred višino.
B skupina: lahka pot. Obe sta kondicijsko zahtevni turi.
· Prijave z akontacijo: v torek pred pohodom, 7. avgusta, 11. septembraob19. uriv pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v RibniciAkontacija 20 EUR se plača ob prijavi.
· Načrt poti
A skupina: Planina Pecol (1.510 m)–Koča Brazza (1.660 m)–Sedlo Forca dei Disteis (2.201 m)–Pot Leva– Škrbina nad Cijanerico/ Forca del Palone (2.242 m)–Špik Hude Police (2.420 m)–Koča Brazza (1.660 m)–Pecol (1.510 m).
B skupina: Planina Pecol (1.510 m)–Koča Brazza (1.660 m)–Špik Hude Police (2.420 m)–Koča Brazza (1.660 m)–Planina Pecol (1.510 m).
· Potrebna oprema: vremenu in razmeram primerna planinska oprema za hojo, visoki, čez gleženj segajoči planinski čevlji z dobro narebrenim podplatom, vetrovka, kapa in rokavice, sončna očala, sončna krema, pokrivalo, zložljive pohodne palice, osebni dokument, zdravstvena izkaznica, veljavna planinska izkaznica za leto 2018 in varen korak. Za skupino A še: čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet + priporočljive so rokavice za ferate.
 · Vodja pohoda s strani PD Ribnica: Marjan Intihar, vodnik PZS, informacije: 031 560 664.
VEČ v priloženem vabilu: