Karavanke, 7. 7. 2018, in 2. skupna tura s CAI XXX. Ottobre Trieste

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto, 7. julija 2018, vabi na

2. skupno turo s planinci iz Trsta - CAI XXX. Ottobre Trieste:

VRTAČA (2181 m) in SREDNJI VRH (1796 m) v Karavankah.

• Odhod: v soboto, 7. julija, ob 5.30 z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
  • Prevoz: organiziran.
  • Izhodišče pohoda: Ljubelj (1058 m).
  • Načrt pohoda in poti: S prijatelji iz CAI XXX. Ottobre Trieste se dobimo zjutraj v Bistrici pri Tržiču, kjer bomo spili kavico v kavarni The Old English House. Nato se bomo skupaj zapeljali do Ljubelja in krenili proti Zelenici in planinskemu domu na Zelenici. Tam se bodo poti skupin A in B ločili.

Skupina A: Ljubelj (1058 m)–Planinski dom na Zelenici (1536 m)– Vrtača (2181 m)–Planinski dom na Zelenici (1536 m)–Ljubelj (1058 m).

Skupina B: Ljubelj (1058 m)–Planinski dom na Zelenici (1536 m)–Koča pri izviru Završnice (1425 m)–sedlo Šija (1693 m)–Srednji vrh (1796 m)–Planinski dom na Zelenici (1536 m)–Ljubelj (1058 m). Glede na prijavljene udeležence bo podana tudi možnost namesto vzpona na Srednji vrh vzpon na Vrh Ljubeljščice (1704 m) nad Zelenico, čas hoje je v tem primeru 4 ure s 650 metri višinske razlike.

• Višinska razlika: A: ca. 1150 m. B: ca. 900 m.
  • Zahtevnost potiA: delno zahtevna planinska pot. B: lahka planinska pot.
  • Čas hoje (okvirno): Skupina A: 7–8 ur. Skupina B: 6 ur.
  • Oprema in dokumenti: vremenu in razmeram primerna planinska oprema, zložljive pohodne palice, osebni dokument, zdravstvena izkaznica, plačana planinska članarina za leto 2018 in varen korak.
  • Hrana in pijača: iz nahrbtnika,nato pa tudi v Planinskem domu na Zelenici.
  • Prijave z akontacijov torek pred pohodom3. julija, ob 19. uri, v pisarni PD  Ribnica(Škrabčev trg 5, Ribnica).
  • Akontacija: 20 EUR.

• Vodja pohoda: Zdenka Mihelič, vodnik PZS (informacije: 041 222 358)

PD Ribnica