IZLET za dežurne in ostale člane PD

Planinsko društvo Ribnica vas v soboto, 26. maja 2018, vabi na IZLET za dežurne in ostale člane PD - v BOHINJ na ogled naravnih znamenitosti:

Hudičev most, Korita Mostnice, Slap Mostnice v Vojah.

· Odhod: v soboto, 26. maja, ob 6. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici
· Prevoz: organiziran.

· Prijave z akontacijo: v torek pred pohodom, 22. maja, ob 19. uri v pisarni PD Ribnica (Škrabčev trg 5, Ribnica).
· Akontacija za člane, ki ne dežurajo v Planinski koči pri Sv. Ani na Mali gori: 30 EUR, vsebuje prevoz in kosilo.

· Potek: Obiskali bomo čudovit BOHINJ. Ogledali si bomo naravne znamenitosti Bohinja, in sicer Hudičev most, Korita Mostnice in Slap Mostnice v Vojah.
Z ogledi bomo začeli v Ribčevem lazu. Z lahko hojo se bomo sprehodili ob jezeru do Stare Fužine, od tod po sprehajalni poti v gozdu do Hudičevega mosta, nato si bomo ob reki Mostnici ogledali in občudovali naravna korita, skalnega slončka ... Po dobri uri hoje bomo prišli do Planinske koče na Vojah, kjer si boste lahko kupili pijačo itd. Od tu dalje bomo nadaljevali po lepih travnikih v zatrep doline Voje do slapa Mostnice. Za nazaj se bomo del poti vračali po isti poti, del pa po drugi strani brega Mostnice in občudovali korita še z druge strani.

· Čas hoje (okvirno): 3 do 4 ure.
· Višinska razlika: 200 m.
· Zahtevnost poti: lahka pot.

· Oprema: vremenu in razmeram primerna osebna planinska oprema, pohodne palice, osebni dokument, zdravstvena izkaznica, plačana planinska članarina za leto 2018, dobra volja in varen korak.
· Hrana in pijača med izletom: iz nahrbtnika.
· Zaključek: izlet in druženje zaključujemo s poznim kosilom v Srednji vasi v dobro poznani gostilni.

· Vodja izleta in informacije: Marjana Rozman, 041 847 365.